Wil je je lippen voller of opvallender maar zonder andere ingrepen? Zijn je lippen bleek, heb je last van teruggetrokken pigment of lijken je lippen assymetrisch? Heb je van nature mooie  lippen en wil je deze te accentueren? 

Micropigmentatie geeft je de lippen die je altijd al wou! 

Previous
Next
MICROPIGMENTATIE VAN DE LIPPEN

Micropigmentatie zorgt voor een zeer natuurlijk effect, geeft de lippen frisheid en kleur. Met deze techniek kan de natuurlijke kleur van de lippen lichtjes worden aangepast of de huidige kleur benadrukt, waardoor de lippen een mooie vorm krijgen zonder de contour te versterken.  Deze techniek is geschikt voor mensen die niet willen dat deze intensief zichtbaar is maar een subtiel en natuurlijk effect willen verkrijgen.

€325

-inclusief touch-up behandeling na 6 tot 8 weken- 

VOOR DE BEHANDELING  

Je kan de lippen zelf voorbereiden op de behandeling door ze een week of twee van tevoren om de dag te scrubben en elke dag goed te hydrateren.

Gehydrateerde en gezonde huid neemt pigment beter op en geneest vlotter en egaler.

Indien je geen lipscrub hebt kan je die altijd zelf maken met suiker en honing! En lekker ook. Hydrateren met goede lipbalsem.

Maak er gewoonte van je lippen goed te verzorgen en te hydrateren, of je micropigmentatie laat doen of niet. Niemand wil dode velletjes of gele vlekken op de lippen zien. En van zodra je pigmentatie laat doen zal je ze voortdurend heel goed moeten insmeren.

 
 

Indien u drager bent van herpes virus (of indien u sowieso geen risico wil lopen) zal u voorafgaand aan de behandeling de medicatie *Acyclovir moeten innemen (uitsluitend op voorschrift van de huisarts).

*Acyclovir 800 (35 pilletjes) aangeraden 5 dagen ervoor en twee dagen na de behandeling de medicatie in te nemen (5X/dag 1 pilletje).

 • In geval van actieve herpes moet de behandeling worden uitgesteld ongeacht de gepigmenteerde gebied.
 • Voor de rest gelden bij micropigmentatie van de lippen de algemene voorzorgen voor SPMU (zie SPMU GIDS) 

VERLOOP VAN DE BEHANDELING

 • Ook lippen worden vooraf afgetekend om goed de contouren en symmetrie te kunnen bepalen. 
 • Pas na uw goedkeuring begin ik aan de pigmentatie.
 • Lippen worden voorafgaand aan de behandeling altijd verdoofd met een speciale crème. Behandeling is licht voelbaar maar zeker niet pijnlijk.
 • Van zodra de contour erop zit begint de shading van de lippen. Bij een goed geplaatste micropigmentatie mag de contour niet zichtbaar zijn maar opgaan in het labiale rood.

Kleur wordt gekozen aan de hand van je eigen natuurlijke kleur van de lippen (tenzij anders gewenst). 

Houd er rekening mee dat micropigmentatie bedoeld is om je natuurlijke lip-rood te accentueren en niet als avond make-up.

Pigment wordt met een flinterdun nano naaldje net onder de bovenste huidlaag in de lippen geplaatst. De huid bloedt nauwelijks omdat er zo ondiep wordt gewerkt. 

Delicate huid van de lippen vraagt speciale aandacht en behandeling, hoe zachter de aanpak hoe beter het resultaat. Het is een zeer precieze behandeling die daarom veel tijd in beslag neemt (+/- 3uur).

VOOR  

METEEN NA 

GENEZEN

NAZORG 

Eenkele uren na de behandeling kunnen je lippen gezwollen zijn. Kleur zal de eerste 3 dagen ook nog veel intenser zijn maar dit verdwijnt voor 60% samen met de velletjes (na 3-5 dagen)

Na het afvellen is de kleur eerst nog weinig zichtbaar maar dat verandert na 4 tal weken. Gewoon even geduld.  Na 6-8 weken volgt er een touch up behandeling tijdens welke de kleur terug wordt opgevuld voor volle intensiteit. 

*Resultaat 3 – 5 jaar! 

* voor altijd mooie lippen wordt aangeraden om de 2-3 jaar bij te werken

 • Je lippen continu goed insmeren/hydrateren met verzorgende balsem/zalf.
 • Geen pikant eten of eten met veel kleurstof in eerste twee dagen na de bahandeling.
 • Geen intiem contact met lippen eerste 72uur
 • Geen lippenstift eerste 72uur
 • Geen zon/zonnebank tot de velletjes eraf zijn – Daarna ook goed insmeren of afdekken en met SPF 50 als je in de zon gaat!!
 • Geen whitening tandpasta tot de velletjes eraf zijn
 • Witte lakens? Leg een handdoek op je kussen, de lippen kunnen eerste dagen afgeven op je beddengoed